Valg af MTB til børn

Har du også svært ved at vælge den rigtige MTB til dine børn? Er du træt af at mange MTB-cykler til børn er meget tunge? Og har du tendens til at købe for store cykler, så børnene kan nå at bruge dem nogle år, inden de atter er vokset fra dem og nye dyre indkøb venter? Vores svar er Frog Bikes, som har gjort en dyd ud af at skrælle overflødigt fedt af cyklerne. Resultatet er en let cykel med fornuftige specifikationer og et prisniveau, der gør det nemmere få sig til at købe cykler, der passer i størrelse.

MTB For Kvinder

Før du køber din Frog Bike kan du få bike fittet dit barn. Foto: Frog Bikes

Før vi købte, testede vi cyklerne grundigt. Vores lokale MTB Center, Explore MTB Center har i samarbejde med Rolsted Cykler Viborg testcykler, så du kan slippe ungerne løs på teknikbanen lige ved siden af centeret eller på sporet i skovene omkring centeret. Rolsted Cykler tilbyder at bike-fit’te alle børn, så du er sikker på at finde den rigtige størrelse.

Vi har valgt tre ting vi vil fremhæve i denne artikel

Vægt

Vi havde egentligt købt nogle rigtigt gode MTB-cykler med fornuftige dele på til en pris, der er over de billigste priser, men uden at stikke fuldstændigt af – som det så nemt sker på voksencykler. Det fungerer også rigtigt godt, men en ting vi ikke var særligt opmærksomme på var vægten. Vores tre drenge på 11, 9 og 6 har til sammen kørt rundt på i alt 45 kg cykel – de to stores cykler vejer godt 16 kg og mindstemandens 12,5 kg. Til sammenligning vejer deres nye Frog Bikes lidt over 10 kg for de to store drenges vedkommende og den mindste er under 9 kg! Tilsammen et vægttab på over 15 kg. Resultatet er til at få øje på. Bakker, der ellers ikke kunne besejres bliver nu kørt og vores yngste søn har meget nemmere ved at magte sin cykel, når han skal af og på, trække op ad bakker osv.

MTB For Kvinder

August på 6 år er klar til at indtage sporerne på Feriecenter Slettestrand. Her på en Frog 55 med 20″ hjul.

 

Hvilket gear er jeg i?

MTB For Kvinder

Tobias på 11 og Magnus på 8 med udsigt over Jammer Bugt. Cyklerne er Frog 69 og 73, begge med 26″ hjul

Til de mindre børn er det en kæmpe fordel, at de kan se hvilket gear de er i på en skala med tal. Vores yngste kan også bedre skifte gear på hans Frog Bike, hvor der er triggers i stedet for drejegreb (grip shifters). Fordelen er, at han selv kan se, hvilket gear han kører i, og vi kan fortælle ham, hvilket gear han skal skifte til. Det tager lidt tid at blive fortrolig med, hvornår der skal skiftes, men det virker.

Færre gear

Selv om det er sejt at have mellem 20 og 30 gear på sin MTB er det svært at overskue for ungerne. Frog Bikes kommer med 8 gear. Det giver selvfølgelig færre valgmuligheder, men det opvejes af en gearing, som børnene nemt kan klare at bruge.

Når nu både pris og vægt er bragt ned er der nødvendigvis en del kompromisser med i pakken. Et af de meget synlige er den hårde forgaffel. Efter de første test-ture i sporet vænnede drengene sig hurtigt til den faste gaffel. Hjulstørrelse på maksimalt 26 tommer og V-bremser er andre tilpasninger på cyklerne.

Ikke desto mindre er vi enormt glade for de nye Frog Bikes. Børnene har allerede de første succesoplevelser i benene og som forældre er det rart med en cykel, der er til at betale (og let kan løftes op på bilens cykelanhænger, når vi skal på tur).

Fore mere information og test af cykler se www.exploremtbcenter.dk og www.rolsted-viborg.dk

For et mere teknisk review af Frog Bikes kan du f.eks. læse her eller besøg Frog Bikes egen side

 

 

 

 

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pin It on Pinterest

Shares
Share This